Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

NorthX Biologics AB inviger Innovationshub vid tillverkningsenheten i Matfors

Matfors, Sverige [September 28 2023] - NorthX Biologics AB (“NorthX”) är stolta över att meddela den officiella invigningen av den toppmoderna Innovationshub som etablerats vid anläggningen i Matfors. Detta är en viktig milstolpe och markerar ett ytterligare avancemang för NorthX inom avancerade biologiska läkemedel. Innovationshubben som medfinansierad av den svenska regeringen (Vinnova), är en viktig del i att förbättra landets förutsättningar för framtagandet av revolutionerande läkemedel och driva innovation inom den biofarmaceutiska sektorn.

Innovationshubben passar väl ihop med NorthX:s vision att vara en viktig del i utvecklingen och tillverkningen av biologiska läkemedel genom att främja samarbete, forskning och utveckling inom nya terapier. Med fokus på tillverkning av avancerade biologiska läkemedel såsom cell- och genterapier samt vacciner, kan Innovationshubben verka som en katalysator för genombrott inom medicinsk vetenskap. Verksamheten kompletterar NorthX:s befintliga expertis inom plasmid- och proteintillverkning genom att addera bland annat tjänster inom mRNA och aseptisk Fill/Finish vilket stärker företagets position som en leverantör av helhetslösningar.

NorthX har genomgått en snabb tillväxt och utökat sin kapacitet till att omfatta ett brett utbud av tjänster som tillgodoser branschens behov. Skapandet av Innovationshubben, kombinerat med det nyligen genomförda förvärvet av en toppmodern anläggning i Stockholm, med expertis inom utveckling och tillverkning baserat på expression i mammalieceller förstärker ytterligare förmågan att utveckla läkemedel som kan rädda liv.

"Vi är glada över att kunna inviga Innovationshubben på vår Matfors-anläggning, som tydligt visar vårt engagemang att driva innovation och framsteg inom biologiska läkemedel", säger Janet Hoogstraate, VD för NorthX Biologics AB. "Detta nav står som ett bevis på NorthX och den svenska regeringens gemensamma ansträngning, såväl som vårt pågående engagemang för att tillhandahålla banbrytande lösningar åt våra samarbetspartners och kunder för att ge patienterna tillgång till nya behandlingar."

NorthX Biologics AB riktar sin tacksamhet till alla intressenter, samarbetspartners och anställda som har bidragit till förverkligandet av Innovationshubben. Anläggningen representerar en gemensam vision om att främja vetenskap och medicin för att förbättra livet för patienter över hela världen.

För mer information, var god kontakta:

Janet Hoogstraate, VD – janet.hoogstraate@nxbio.com

Om NorthX Biologics AB:

NorthX Biologics AB, (’NorthX’), med två anläggningar i Sverige och huvudkontoret i Matfors är en ledande nordisk utvecklings- och tillverkningsorganisation med fokus på avancerade biologiska läkemedel, CGT (cell- och genterapi) och vacciner. Tillsammans med Vinnova har NorthX att etablera en innovationshub för att stärka Sverige inom utveckling och produktion av avancerade terapier. För mer information: www.nxbio.com