Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

NorthX Biologics Matfors (Ref: 2308)

 

QC Laboratorieingenjör

NorthX Biologics AB, ('NorthX'), med två tillverkningsanläggningar i Sverige och huvudkontor i Matfors är en ledande nordisk utvecklings- och tillverkningsorganisation med fokus på avancerade biologiska läkemedel, CGT (cell- och genterapi) och vacciner. Tillsammans med Vinnova har NorthX också uppdraget att etablera en innovationshub för att stärka Sverige inom utveckling och produktion av avancerade läkemedel. Verksamheten är styrd av läkemedelsindustrins kvalitetsstandard GMP (Good Manufacturing Practice) där kvalitet och spårbarhet är viktiga komponenter. Följ med på vår resa. För mer information: www.nxbio.com

Vi söker nu en skicklig laboratorieingenjör till vårt kvalitetskontrollteam i Matfors med startdatum så snart som möjligt.

Du kommer att stöda kund- och utvecklingsprogram med kunskap och expertis inom ett brett spektrum av analysmetoder inom en GMP-miljö. Detta inkluderar en mängd olika mikrobiella, kemiska och molekylärbiologiska analyser, se listan nedan för önskade tekniska färdigheter. Eftersom detta är en praktisk roll är färsk GMP-laboratorieerfarenhet ett måste, detta inkluderar bland annat erfarenhet av grundläggande laboratoriekunskaper såsom pipetteringsmetodiker för att säkerställa att du levererar högkvalitativa och tillförlitliga resultat för rutinanalyser. Du kommer att agera som ansiktet utåt för QC-avdelningen i både interna och externa projekt. Detta inkluderar att kommunicera med kunder och projektledare, hålla deadlines, skriva tillhörande dokumentation och uppdatera resten av avdelningen. Du kommer att ansvara för att planera, genomföra och rapportera validering av metoder för både produktspecifik validering av nuvarande metoder och fullständig validering av nyutvecklade metoder. Tidigare erfarenhet av regulatoriskt arbete samt GMP eller GLP är ett måste för denna tjänst, då du kommer att arbeta i enlighet med både den europeiska och amerikanska farmakopén. En akademisk nivå på MSc eller högre kommer att prioriteras men kan diskuteras om relevant arbetslivserfarenhet kan bevisas. Dock krävs ett minimum av kandidat för tjänsten.

Den kandidat vi söker har uppdaterad kunskap om moderna kvalitetskontrollsregulatorer och analyser, erfarenhet av minst ett fåtal av de tekniska färdigheter som anges nedan och erfarenhet av att arbeta i en GLP- eller GMP-miljö. Detaljerade tekniska färdigheter som är meriterande listas i tabellen nedan. Förutom listade färdigheter värderas din nyfikenhet och önskan att utöka din expertis till olika discipliner högt.

Tekniska Färdigheter
Högt meriterandeAtt föredra
Kvalitetskontroll erfarenhet (GMP)Molekylärbiologiska metoder (Sanger Sequencing, qPCR, etc.)
Metod- och/eller instrumentvalidering/kvalificeringFlödescytometri
Aseptiskt arbeteCell-baserade metoder
Next-generation sequencingHPLC applikationer
BiostatistikKapillärelektrofores (Plasmid, mRNA, Protein)
CRO erfarenhetGrundläggande mikrobiologi

Exempel på dagliga uppgifter:

  • Rutinbaserat laborativt arbete, inklusive analys av miljö-, råvaru- och satsbundna prover
  • Utredning av OOS/OOT resultat
  • Skriva metod och instrument SOP
  • Metod validering
  • Delta i metodöverförningar från externa kunder samt den interna analytical development avdelningen
  • Stöda andra avdelningar
  • Agera som projektresurs i både interna och externa projekt, inkluderar kommunikation med kund angående deras analytiska paket och kvalificeringsbehov
  • Instrumentansvar - Vidhålla den kvalificerade statusen av instrument, inklusive grundläggande instrument underhåll och uppdatering av relevanta dokument.
  • Granskning av interna dokument och analyser

Tjänsten omfattar såväl praktiskt arbete i laboratoriet som skrivande, granskande och dokumentationsarbete. Du är självgående och visar hög kreativitet i att hitta lösningar på komplexa analytiska problem. Arbetsklimatet på NorthX är mycket samarbetsvilligt och du förväntas tillföra en positiv kraft till teamet och vara beredd att hjälpa till där det behövs. Du behöver också kommunicera professionellt med kunder, varför intrapersonell kompetens och erfarenhet av att arbeta i team kommer att värderas högt. Sökande måste kunna visa starka skriftliga och muntliga kommunikationsförmåga och behärska engelska och svenska flytande.

NorthX Biologics är ett växande företag inom ett spännande område som arbetar med kunder och projekt globalt. För rätt kandidat erbjuder vi en tjänst med goda möjligheter till personlig utveckling. NorthX Biologics ligger i Matfors, 4h norr om Stockholm, med 15 min pendling till Sundsvallscentrum. Bostäder i området är prisvärda och tillgången på hyresrätter med omedelbar tillgång är hög. Ett av de större bostadsbolagen erbjuder ett snabbspår till ledig uthyrning för nyanställda personer som flyttar till kommunen. NorthX värdesätter balansen mellan arbete och privatliv för anställda och erbjuder flexibilitet i att planera dina arbetsdagar och timmar. Staden och området erbjuder hög livskvalitet genom närhet till naturen, ett stort utbud av aktiviteter på snö, vatten och land och en stadskärna rik på restauranger, historia och kulturevenemang.