Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Press Release

Xintela och NorthX Biologics tecknar ramavtal för samarbete

2022-12-14 Matfors

Xintela och NorthX Biologics tillkännager att de har tecknat ett samarbetsramavtal för att gemensamt accelerera utveckling av avancerade terapier (ATMP) genom att tillvarata bolagens kompletterande kompetens och resurser inom ATMP-utveckling och GMP-tillverkning. Projekt som ska initieras inom ramen för samarbetet inkluderar bland annat produkt- och processutveckling, kvalitetsstyrning och utökad expansionskapacitet för tillverkning av ATMPer.

”Det här är en mycket intressant möjlighet för oss. Xintela har utvecklat den unika stamcellsprodukten XSTEM, som nu är i klinisk utveckling, och har stark kompetens inom processutveckling och GMP-tillverkning av stamceller och andra ATMPer. Tillsammans med NorthX Biologics och deras tillverkningskapacitet kan vi ytterligare expandera och även bredda vår ATMP-verksamhet”, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.
”Detta samarbete är ytterligare ett steg i rätt riktning mot att bli en ledande leverantör av lösningar inom cell- och genterapiområdet, vilket adderar till den gedigna kompetens NorthX redan har fått från +30 år av avancerad biologisk GMP-tillverkning. Jag är glad över att arbeta med Xintela och ser fram emot vår relation framöver”, säger Helena Strigård, vd för NorthX Biologics.